Więcej warzyw i owoców, aby nie dopuścić do cukrzycy

Więcej warzyw i owoców, aby nie dopuścić do cukrzycyDale kolory na talerzu, różnorodność posiłków, i kontroluje cukrzycę Korzyści, które oferują warzywa i owoce wiele i zostały sprawdzone naukowo. Włączyć warzywa i owoce do swojej diety, można dodać witamin i minerałów w naturalnej postaci i previenes chorób przewlekłych, jak cukrzyca typu 2. Warzywa również przynieść wody, błonnika i składników odżywczych. Włókna i ich zalety Błonnik to substancja, która znajduje się w roślinach. Spożycie błonnika, kiedy jesz owoce, warzywa, ziarna nie są czyszczone. Po dodaniu produktów o wysokiej zawartości błonnika w diecie, proces trawienia staje się wolniejszy, coś, co sprawi, że poczujesz się pełnymi dłużej, przyczyniając się do kontroli masy ciała. Istnieją dwa rodzaje błonnika: rozpuszczalny błonnik i nierozpuszczalne włókna. Rozpuszczalne włókna jest to, że woda przyciąga i w procesie trawienia przekształca się w rodzaj żelu, co sprawia, że proces trawienia jest wolniejszy.

Rozpuszczalny błonnik pomaga obniżyć poziom cholesterolu LDL lub „złego” cholesterolu. Pomaga układu sercowo-naczyniowego, zmniejsza ryzyko gromadzenia się blaszek cholesterolu w tętnicach. Rozpuszczalny błonnik jest dobra dla swojego cukrzycę, ponieważ spowalnia przyswajanie cukrów, kontrolować poziom glukozy we krwi. Nierozpuszczalne włókna, pomaga w procesach trawiennych. Taki błonnik przyspiesza przejście pokarmu przez żołądek i jelita, obsługuje przewodu pokarmowego wyrafinowane i zdrowe, i dodaje objętości na krześle.

Co to są składniki odżywcze?

Termin „fito” pochodzi od greckiego, co oznacza, że roślina. Wszystkie składniki odżywcze są organicznych składników, które znajdują się w roślinach i użycia, interakcji z DNA ciała, aby pomóc w zapobieganiu chorób. Źródła składników odżywczych są: owoce, warzywa, ziarna, rośliny strączkowe, orzechy i niektóre teses. Spośród wszystkich składników odżywczych, które już były badane ich zalety są karotenoidy i flawonoidy. Karotenoidy są obecne w warzywach i owocach Czerwonego, pomarańczowego, żółtego i warzywa, liść kolorem zielonym. Masz marchew, słodkie ziemniaki i dynia, a także na owoce cytrusowe, morele, brzoskwinie, arbuzy, гуавой i pomidory. Wśród zielonych warzyw z wysoką zawartością karotenoidów są szpinak, kapusta, liście rzepy i brokuły. Karotenoidy pomagają swoim układu sercowo-naczyniowego profilaktyka chorób serca i zawałów serca. Pomagają zapobiegać cholesterolu LDL lub „złego” cholesterolu. Ponadto, obsługuje komunikację między komórkami organizmu, zapobiega mutacji na poziomie komórek i powstawanie komórek nowotworowych. Pomagają twojego zdrowego widzenia, zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej i zaćmy.Co to są składniki odżywcze?

Pokarmy bogate w polifenole zawierają żółty cebula

Flawonoidy i flawony nie są częścią grupy składników odżywczych (biogenów pod nazwą polifenole. Pokarmy bogate w polifenole zawierają żółty cebula, cebollines, kapusta, brokuły, czerwone jabłko, zielona herbata, czerwone wino, winogrona czerwone i fioletowe, truskawki, maliny, jeżyny, borówki i niektóre orzechy. Otrzymasz także w przyprawy i zioła, takie jak pietruszka, tymianek, seler, papryka Chili i oregano. Zalety zdrowia obejmują: aktywuje układ odpornościowy, chroni organizm przed wirusami i bakteriami, i są niesteroidowe leki przeciwzapalne, chroniąc przed obrzęk. Zdrowych sposobów, aby spożywać warzywa Aby uzyskać korzyści z warzyw nie trzeba poświęcać smak. Surowe warzywa są zdrowsze, jeśli spożycie bez sosów i wkłady, że dodają więcej kalorii, węglowodanów i sodu na talerzu. Można aliñarlos z sokiem z połowy cytryny lub Limonki, ocet balsamiczny i oliwa z oliwek. W ten sos można dodać zioła, przyprawy, a nawet czosnek granulowany, aby dodać więcej smaku. Jeśli wolisz jeść gotowane warzywa, aby dodać więcej smaku, można użyć bulionu z kurczaka o niskiej zawartości tłuszczu lub bulionu z warzyw. Można dodać czosnek i cebula do smaku.  Aby dodać więcej błonnika, potasu i witamin na talerzu roślin, zawiera ziarna i nasiona. Groch-ciecierzyca, soja i alverjas dają więcej smaku i tekstury na talerzu. Filiżankę fasoli oferuje 16 gramów białka. Zastępuje crotones nasiona słonecznika sałatka chrupiące. Zawiera warzywa w twoje lekkie przekąski, jak, łodygi selera, marchew i edamame lub soi.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *